Sylvain Patte


Sylvain Patte is een Belgische (°77) kunstenaar gevestigd in België.

Patte is een beeldend kunstenaar, die eerder ornamenteel houtsnijwerk studeerde. Later raakte hij geïntrigeerd door andere kunstdisciplines zoals dans en design, waarbij hij zich liet inspireren door de schoonheid en het evenwicht van bewegingen.

Ook het observeren van de natuur en de architectuur brachten hem tot een bijzondere manier van steenhouwen, waarbij kernwoorden als verhouding, kracht en proportie de rode draad vormen.

Zijn werk, vanaf 2007, bestaat uit gehouwen stenen waarbij elk beeld een onwaarschijnlijke vorm krijgt en waarbij het oog getroffen wordt door de vervormbaarheid, de onmogelijke positie en het evenwicht. Zijn praktijk en verworven vaardigheden in dit bijzondere onderzoek van onwaarschijnlijk evenwicht, gaven zijn nieuwste werk energie.

Hij neemt deel aan verschillende internationale symposia in België, Frankrijk, Italië, Canada, Turkije, Saoedi-Arabië, Egypte, Nieuw-Zeeland, India en China en zijn sculpturen worden tentoongesteld in verschillende steden in de wereld.

 

Download hier de brochure Sylvain PatteWat heeft de kunstenaar zelf te vertellen?
Luister naar Sylvain zijn verhaal:
Wil je meer info over dit werk of andere kunstwerken? Contacteer ons.

Splits e-mailadressen met een komma.