Kunstroute àmare verbindt Brugge met Damme

Brugge, Damme en de Damse Vaart vormen het decor van een nieuwe kunstroute die je te voet of met de fiets kan verkennen. Alles samen zijn er meer dan 25 kunstwerken. Tussen de kunstenaars zitten heel wat bekende namen zoals Arne Quinze, Nick Ervinck en Koen Vanmechelen.

Ontdek

Ámare doet topkunst verrijzen aan Damse Vaart

Op domein De Blauwe Zaal is het startschot gegeven voor Àmare, een nieuwe, gratis kunstroute in Brugge en Damme met werken van 22 topkunstenaars. “Ik ben mijn hart verloren aan deze streek en ben blij iets terug te kunnen doen”, zegt ondernemer Luc Beke, initiatiefnemer van het project.

Ontdek

Brugse ondernemer organiseert kunstenroute tussen Brugge en Damme met werk van topartiesten

In Damme is kunstenroute Àmare voorgesteld, die loopt over een traject van zes kilometer tussen Brugge en Damme. Op de route kan je werken ontdekken van enkele van de meest bekende kunstenaars van het land. Initiatiefnemer is ondernemer Luc Beke die een vastgoedbedrijf heeft, maar ook eigenaar is van de toeristische boot De Lamme Goedzak.

Ontdek

Sfeerbeelden van het persevent

Met Àmare ontdek je 20 kunstwerken in open lucht nabij de Damse Vaart

In aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw van Brugge, burgemeester Joachim Coens van Damme, de Brugse schepen van cultuur Nico Blontrock, voorzitter van Westtoer Sabien Lahaye-Battheu en talrijke kunstenaars en genodigden opende gisteravond in Damme een gloednieuw cultureel concept Àmare, met als decor de streek van het Brugse Ommeland. 

Ontdek

Van Arne Quinze tot Koen Vanmechelen: Damme is deze zomer decor voor prestigieus kunstproject

Tijdens de zomer zal Damme het decor zijn van een nieuw prestigieus kunstproject. Het college van burgemeester en schepenen heeft zijn toestemming gegeven om kunstwerken van befaamde internationale beeldende kunstenaars te plaatsen op diverse locaties in de stad

Ontdek

Sfeerbeelden van het persevent

Damme’s nieuwe kunstroute brengt bezoekers dichter bij natuur en geschiedenis

In Damme, waar onthaasting en kwaliteit van leven centraal staan, wordt een nieuw kunstproject gelanceerd. Het initiatief, genaamd Amare, is een samenwerking tussen ondernemer Luc Beke en galeriehoudster Annelies Ysebaert.

Ontdek

“De galerijen en de exposities die hier georganiseerd worden, zijn echt top notch”

“Ik ben hier in Antwerpen omdat er op het binnenplein van de kathedraal op de Groenplaats een kunstwerk werd afgebroken, een werk van Marius Ritiu. Galerie Ysebaert verplaatst het werk naar Damme omdat daar deze zomer een kunstroute komt: Amare."

Ontdek

Lamme Goedzak vaart weer uit

De bekende toeristenboot De Lamme Goedzak op de Damse Vaart is volledig gerenoveerd. De nieuwe eigenaar koos voor een grondige make-over om opnieuw tussen Damme en Brugge te varen.

Ontdek

Meteoriet van Marius Ritiu verwijderd uit tuin Antwerpse kathedraal

Wie dinsdag langs de Sint-Pieterstraat passeerde werd geconfronteerd met zwaar transport. In het straatje dat de Groenplaats met de Melkmarkt verbindt, takelde een enorme hijskraan het monumentale kunstwerk Finis Terrae op een vrachtwagen.

Ontdek

Sfeerbeelden van het persevent