Bied doorheen de zomer op deze unieke 

STREET ART
kunstwerken 

 de opbrengst gaat naar het goede doel van 
 ROTARY DAMME

Ontdek de biedingen hieronder!

Lander Cardon

Lander Cardon creëert een atmosfeer met z’n schilderijen waar zijn sculpturale achtergrond nooit ver te zoeken is. Sculpturen rijzen op in z’n schilderijen als megalitische structuren die zowel natuur als architectuur met elkaar verbinden. Op een heel eigen manier combineert hij zijn ruwe penseelstreken met strakke geometrische vormen die hij zo speels laat samenvloeien. Met elk schilderij tracht Lander de toeschouwer uit te nodigen er bijna letterlijk in te stappen en rond te dwalen op ontdekking van zijn universum.

Binnen z’n werken ligt er een grote focus op melancholie opwekken bij de toeschouwer. Vaak merken we een droeve sluimerende uitgestrekte ondertoon op, die aangevuld is met een element dat een positief gevoel herbergt. Vaak is zo’n element niet meteen concreet te benoemen, maar zit het in details of hoe zijn weldoordachte composities opgebouwd zijn.

 

Kymo One

De werken van Kymo One starten vanuit een realistisch en figuratief karakter waarbij hij fragmenten uit klassieke beeldhouw- en schilder- kunst selecteert. Deze worden bewerkt en gekadreerd waardoor een geheel nieuwe compositie onstaat. Indien nodig voegt hij hieraan we- derkerende grafische elementen toe, zoals schietrozen en vloeiende lijnen, om het narritief en compositie gewijs te versterken. Deze ele- menten hebben een symbolische waarde in het werk, maar vanwege het publieke karakter van muurschilderingen zijn ze vrij te interprete- ren door de toeschouwer.

In 2012 begon hij met het maken van muurschilderingen in de publie- ke ruimte, en in zijn studio breidt hij deze elementen verder uit. Hij maakt daar gebruik van de vrijheid om te experimenteren en benut de kans om de ondergrond te manipuleren en een driedimensionaal sculpturaal karakter aan het werk toe te voegen.


Download hier de brochure van Kymo OneHan Coussement

Han Coussement is een schilder die gefascineerd is door de wissel- werking tussen schilderkunst op doek en in de openbare ruimte. In zijn werk experimenteert hij met verschillende formaten, locaties en technieken.

De wereld van de schilderkunst ging voor Han open toen hij werd opgepakt voor het spuiten van graffiti. Hij moest op zoek naar een manier van werken die hem geen boetes en opkuiswerk opleverde. In de opleiding schilderkunst vond hij die vrijheid.


Rotary Damme

Dit kunstwerk kan van U worden ! Via online veiling kan er op dit werk geboden worden.

Rotary Damme is dan ook verheugd te kunnen meedelen dat een deel van de opbrengst gaat naar armoedebestrijding in de streek.


Kymo one - kunstwerk 1HOOGSTE BOD: Waag je kans en bied!

Kymo one - kunstwerk 2
HOOGSTE BOD: Waag je kans en bied!

Kymo One - kunstwerk 3


HOOGSTE BOD: Waag je kans en bied!

Han Coussement - kunstwerk 1


HOOGSTE BOD: Waag je kans en bied!

Han Coussement - kunstwerk 2

HOOGSTE BOD: Waag je kans en bied!

Lander Cordon: kunstwerk 1


HOOGSTE BOD: Waag je kans en bied!

Lander Cordon: kunstwerk 2
HOOGSTE BOD: Waag je kans en bied!

Wil je bieden op één van deze kunstwerken? Stuur hieronder uw bod door! De dag nadien zetten we het hoogste bod online.

* Dit bod is bindend! 
* Dit kan ook anoniem, gelieve dit erbij te vermelden.
* Bieden kan tot en met 31 oktober 2023 18u.

Splits e-mailadressen met een komma.