Ronald A. Westerhuis


Ronald A. Westerhuis is een Nederlandse kunstenaar (Tiel, °71) gevestigd in zowel Nederland (Zwolle) als Azië. 

Het Nederlandse publiek kent beeldhouwer Ronald A. Westerhuis vooral als de maker van het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen, Nederland. In Zwolle neemt hij het publiek van de kunstroute graag mee in zijn grenzeloze universum. Dit is een lopend project in samenwerking met Gallery Ysebaert.

De deuren van de werkplaats zijn voorlopig gesloten voor het publiek, maar o.a. op het buitenterrein aan de Willemsvaart in Zwolle valt heel wat van zijn werk te zien. Je krijgt er als bezoeker een goede indruk van de imposante sculpturen die Ronald A.

Westerhuis maakt. Zoals het bijna tien meter hoge Stepping Stones, de blikvanger voor de tentoonstelling 'Size does matter' in Zwolle.  

Formaat doet ertoe voor Westerhuis. En het is niet vaak bescheiden. Zelf zegt hij: “Ik geloof in de kracht van groot.” Westerhuis is vertrouwd met grootschaligheid. Op het booreiland waar hij ooit werkte was hij omringd door een gigantische kluwen van pijpen, buizen en boren. Het werd een inspiratiebron voor zijn kunst.

Ook nu levert hij ook op zijn eigen manier een bijdrage aan Kunstroute àmare. Het belang van dergelijke kunstroute wordt in zijn ogen onderschat. “Mensen moeten begrijpen dat de kunst niet op zichzelf staat, maar dat je ook de omgeving heel anders ervaart. Je komt op plekken waar je anders misschien niet zou komen. Het verruimt je geest.”


Download hier de brochure van Ronald A. Westerhuis Wat heeft de kunstenaar zelf te vertellen?
Luister naar Ronald zijn verhaal:De audio komt binnenkort online.

Shine IV

De essentie van mijn werk ‘Shine IV’ gaat over de positieve energie die het werk teweegbrengt in relatie tot de omgeving. ‘Shine IV’ gaat een symbiose aan met de plek waar het werk geplaatst is. De vorm van het werk is bol en staat voor eenheid en perfectie maar staat daarnaast ook parallel aan onze planeet. De spiegels staan symbool voor de connecties die we maken binnen onze wereld. Wanneer je dichter bij het werk komt, zie je het dierbaarste en belangrijkste in je leven en dat ben je zelf.

Wil je meer info over dit werk of andere kunstwerken? Contacteer ons.

Splits e-mailadressen met een komma.