àmare culinair

Zondag 3 septemer

Op zondag 3 september kan u deelnemen aan een culinaire wandeling in en rond de kunstroute, in samenwerking met o.a. Mérula wijnen en De Blauwe Zaal. Tijdens deze culinaire beleving ontdek je de verschillende Belgische en internationale kunstenaars.

Op 7 stopplaatsen krijg je de ware smaak van de streek te pakken, om er maar enkele te noemen: de wijnen van Mérula, amuses van een lokaal gewaardeerde chef, een hapje bij restaurant Mout in het centrum van Damme alsook een verrassing langs de Damse Vaart... dit alles tijdens een exclusieve en éénmalige beleving onder begeleiding van gidsen. 

Interesse? Inschrijven kan via onderstaande button!


Startpunt & Aperitief Mérula
Blauwe zaal

De culinaire wandeling start met een aperitief aan het wijnhuis gelegen op het domein van de Blauwe zaal, je ontdekt er de kunstwerken van Jan De Cock, Stief Desmet, Sylvain Patte en Jan Fabre. Er is een ruime parking aanwezig.


Amuse van DagOogst
Polderstraat

Op weg naar de tweede stop ontdek je het kunstwerk van Nadia Naveau. De amuse is een typisch West-Vlaams hapje.

Voorgerecht van Traiteur Rani

Nadien wandel je verder langs de kunstwerken van Eudald de Juana, Katleen Vinck Nick Ervinck, Wim Delvoye, Catherine Thiry, Arne Quinze, Athar Jaber en ontdek je de geneugten van het voorgerecht, een knap staaltje show cooking

Hoofdgerecht
 - De Smisse -

Het hoofdgerecht staat in het teken van "Koen Vanmechelen". Nadien bewonderen we de werken van Yves Velter, Sylvain Patte, Stefaan Van Biesen, Kris Martin, Caroline Coolen en Joep Van Lieshout.

Dessert van Vanmullem 
Lamme Goedzak

Op de wandeling naar de boot, door het centrum van Damme, ontdek je de werken van Catherine Thiry, Marius Ritiu, Koen Vanmechelen en Ronald A. Westerhuis. Genieten van het dessert en het Brugse Ommeland doe je al varend op de Lamme Goedzak! 

Verrassing langs de
Damse vaart 

Bij het aanmeren van de Lamme Goedzak in Brugge zie je het werk van Willem Boel. De wandeling gaat verder langs de Damse vaart. Aan de brug bij het 't Apertje geniet je van het werk van Stijn Cole. We voorzien een leuke verrassing als afsluiter.

ZONDAG 3 September 

Schrijf je hier in en mis deze unieke beleving niet!