Catherine Thiry


Catherine Thiry werd in 1962 in België geboren en schildert sinds 1986. In 2004 begon ze met volumes te werken en boetseerde ze klei om bronzen te maken. Beeldhouwen is nu een belangrijk onderdeel van haar werk. Haar originele bronzen en sculpturen in ijzercomposiet, waaronder verschillende monumentale werken, zijn zowel in België als in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Monaco tentoongesteld en gewaardeerd, en aangekocht door verzamelaars en kunstliefhebbers uit de hele wereld. 

De beeldhouwkunst van Catherine Thiry is beïnvloed door haar schilderkunst.

Zij boetseert de klei met grote streken, zoals een schilder verf op het doek aanbrengt. Een unieke techniek, die een bijzondere kracht geeft aan haar werken, die het brons en het ijzer uitvergroten. In elke afdruk voel je het moment van creatie.  Snelle gebaren die letterlijk leven geven aan het materiaal.

Catherine Thiry haar werk werd al meermaals getoond in verschillende Europese galerijen en shows. Recent stond ze met een werk op de show ‘Effiges’ aan het monument te Waterloo. Ook stond ze op Art Paris in 2019 en heeft ze meerdere soloshows gehad in Brussel, Parijs, Cannes, …


Download hier de brochure Catherine Thiry
Wat heeft de kunstenaar zelf te vertellen?
Luister naar Catherine zijn verhaal:
Wil je meer info over dit werk of andere kunstwerken? Contacteer ons.

Splits e-mailadressen met een komma.