Arne Quinze


Arne Quinze is een Belgische (Gent, °71) kunstenaar gevestigd in Sint-Martens-Latem, België. 

Het werk van Arne Quinze gaat van kleine tekeningen en schilderijen over middelgrote sculpturen tot massieve installaties. Zijn vroege carrière in de jaren tachtig was als graffitikunstenaar, waar hij altijd de rol van onze steden in vraag stelde en de zoektocht om van steden openluchtmusea te maken. Zijn werk evolueerde snel van Street Art naar Public Art met terugkerende thema’s als sociale interactie, verstedelijking en diversiteit. 

De sculpturen van Arne Quinze ontstaan na talrijke persoonlijke ontmoetingen met de ongebreidelde schoonheid van de natuur. Ze symboliseren zijn reflectie op de hedendaagse groeiende verschillen tussen de diversiteit van de natuur en de voortdurende uitbreiding van monotone steden. Het resultaat van de werken is een spel van aantrekken en afstoten dat de organische vormen en elektrische felle kleuren vormgeeft. Op het eerste gezicht lijken ze kwetsbaar, maar ze zullen net als de natuur een krachtige dialoog met de omgeving volhouden.

Zijn onconventionele openbare installaties hebben percepties uitgedaagd in de stadscentra van onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Libanon, China, Brazilië en de VS.

Recent werk is het lichtscupltuur genaamd ‘Oasis’ die Quinze maakte naar aanleiding van de tweede editie van het Noor Riyadh-festival in het midden van de woestijn in Saudi-Arabië.


Download hier de brochure Arne QuinzeWat heeft de kunstenaar zelf te vertellen?
Luister naar Arne zijn verhaal:Lupine

Lupines is een serie middelgrote sculpturen die Arne Quinzes onderzoek naar de diversiteit van de natuur belichaamt. Na talrijke schetsen en studies met verf in het atelier, na talrijke papieren modellen, na het vormen van de bloemkelken, na het stapelen en lassen van die kegels en na het schilderen is het sculptuur Lupine een poging van de kunstenaar om de kracht van de natuur vast te leggen en onze aandacht te verleggen naar het belang van onze relatie met de natuur.

De kunstenaar richt zich op verschillende vragen in de evolutie van de antropologie door middel van plantkunde. De ongebreidelde evolutionaire kracht van planten om zich te ontwikkelen tot een breed spectrum van diverse vormen, structuren en kleuren vormen de basis voor Arne Quinzes visuele verhalen. Arne Quinze daagt zichzelf uit om de ware schoonheid en diversiteit van onze kostbare natuur vast te leggen.

Wil je meer info over dit werk of andere kunstwerken? Contacteer ons.

Splits e-mailadressen met een komma.