De magische wereld van Reinhout D'Haese

Ontdek de soloshow van Vlaamse beeldhouwer Reinhoud D'haese in de Zolderruimte van het Stadhuis van Damme. De veelzijdigheid van deze eigenzinnige kunstenaar reikte van beeldhouwen tot tekenen en grafisch werk. Zijn artistieke ontwikkeling bracht hem langs verschillende materialen en stijlen, van het koper lassen van insecten tot het creëren van groteske hybridische wezens, en uiteindelijk tot zijn eigen kenmerkende ‘metamorfe figuren’.

Reinhoud, zoals hij vanaf 1960 bekendstond, brak in 1956 door als kunstenaar met een individuele tentoonstelling in Brussel, waar hij de "Prix de la Critique" ontving. Zijn werk evolueerde voortdurend, van metalen sculpturen tot experimenten met krantenpapier en kippengaas, en zelfs houtsnijwerk. Hij ontving internationale erkenning en stelde wereldwijd tentoon in gerenommeerde galeries. Zijn nalatenschap blijft voortleven in zijn unieke creaties, die een brug slaan tussen mens, dier en maatschappij, en die tot op de dag van vandaag sterk blijven inspireren en intrigeren.

Frederiek Van Pamel, de bloemenkunstenaar

Laat je zintuigen prikkelen en geniet van de prachtige creatie van bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel in de Schepenzaal. De Brugse florist en decorateur nodigt je uit om binnen te stappen in de wonderlijke wereld van planten en bloemen. Speciaal voor Amare 2024 onthult hij graag een magische omgeving waar er ruimte is voor iedereen die op zoek is naar schoonheid en verfijning.

Van Pamel en zijn toegewijde team zijn experts in het vertalen van persoonlijke smaken en voorkeuren naar adembenemende bloemencreaties. Of het nu gaat om een romantisch theatraal huwelijk, een vrolijke lichte viering, of een strak moderne setting, ze staan steeds klaar om elke unieke sfeer tot leven te brengen. Met een focus op het creëren van unieke ervaringen, belooft het team gegarandeerd een onvergetelijke touch toe te voegen aan elke gelegenheid.


Stadhuis Damme, Onroerend Erfgoed

Altijd al eens een kijkje willen nemen op de unieke Zolderruimte van het Stadhuis van Damme? Bewonder deze unieke ruimte exclusief tijdens Amare 2024. De houten constructie die dateert uit de 15e eeuw is onroerend erfgoed en wordt uitzonderlijk opengesteld voor het Amare-publiek van mei tot september. Bewonder ondertussen zeker ook even de beiaard en ontdek het oeuvre van beeldhouwer Reinhoud D’Haese en bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel.